Husets första intryck sitter i fasaden!

Oavsett om ni vill att fasaden ska smälta in i omgivningen eller sticka ut så hjälper vi er.

 

Tegel & klinker

Redan vid gjutningen i fabriken kan vi ge de prefabricerade sandwichelementen en fasadyta av tegel eller klinker. Ytterskiktet läggs i botten på gjutformen och gjuts på så sätt fast i det prefabricerade fasadelementen. På så sätt vinner ni både tid och kapar kostnader som annars skulle krävas för att få till liknande ytor på arbetsplatsen.

Läs mer om projekt Labbet här!

Matrisgjutna

Är ni ute efter en fasad med mer karaktär och uttryck så erbjuder vi även matrisgjutna fasader. Vid gjutning används ofta en mönstrad gummimatta. Men även andra lösningar kan användas. Här är möjligheterna nästan oändliga!

Läs mer om projekt Vintergatan här!

Puts

Är ni ute efter en stilren fasad så kan en putsad fasad vara det ni är ute efter. Då denna metod oftast görs på plats så går den utmärkt att kombinera med vår "conwall" som kommer färdiglevererad med putsnät eller en klassisk halvsandwichvägg.

Läs mer om projekt Rallaren & Stinsen här!

Rillor, blindfog och relief

Det behöver inte bli långrandigt.... Med rillor kan man skapa otroligt häftiga skuggeffekter. Reliefmönster skapas med hjälp av olika nivåer, vilket kan skapa en härlig effekt som ger er fasad den personlighet som den förtjänar.

Målade väggar

Spritputsad eller slätmålad. Med en spritputsad eller slätmålad fasad lämnar betongelementen vår fabrik helt klara eller endast grundmålade om ni önskar det. Inget arbete med t ex mur, puts eller fasadplattor behövs efter montering av dessa fasadelement.

Övriga väggar

Det finns såklart mängder av variationer på fasadytor. Har ni inte hittat det ni söker så finns finns fler alternativ. T ex. grafiskbetong, borstad, brädriven, avdragen, rollad, ströpplad och stålglättad.

Vill ni veta mer?

Maila oss på info@conelement.se